Dojok

A 2002-ben megnyitott templom Taisen Deshimaruról kapta nevét, melynek jelentése Nagy Bölcs. Ez a templom a mindennapi gyakorlás helyszíne Budapesten, ahol az alapítása óta megszakítás nélkül van lehetőség reggelente és esténként a zazen gyakorlására. Mesterünk, Yvon Myoken Bec is itt ad tanítást.

Kelet-Európa első zen temploma, nevének jelentése: Dharma Kincse Templom. Rendszerint itt tartjuk a sesshineket, de tavasztól őszig állandóan nyitva van, így a napi gyakorlásra is lehetőség van. A sangha, a közösség tagjai itt egyszerű körülmények között koncentrálhatnak a zazengyakorlásra, a templom körüli teendőkre, a közösen végzett munkára. A templom életéhez szabadon lehet csatlakozni, de követni kell a gyakorlás időrendjét és szabályait.

A romániai templom a Mokusho Zen Ház két fő pillérének egyike. Budapest mellett Bukarest volt Myoken mester missziójának egyik legelső helyszíne, a bukaresti ddōjōban több mint húsz éve van lehetőség a mindennapi zazengyakorlásra.

A debreceni sangha közel tíz éve működik, az elmúlt években László Ryuto Kálmán sensei vezetésével. Rendszeres zazenre van lehetőség, a Deshimaru mester, Mokusho Zeisler mester és Myoken mester által képviselt hagyomány alapján, valamint néhány havonta sor kerül egy-egy zazen napra, gyakorló hétvégére, ahol mélyebben, intenzívebben lehet kapcsolatba kerülni a Buddha pátriárkák által átadott tanítással, a zazennel.

Szombathelyen 2011 áprilisa óta van lehetőség a zazen gyakorlására. A szombathelyi és környékbeli lakosok a Buddha pátriárkák által továbbadott gyakorlást, a buddhizmus esszenciáját, az Igazi Zent, azaz a zazent hetente többször is gyakorolhatják a szombathelyi dōjōban. A Mokusho Zen Ház szombathelyi közössége szervezte többek között a 2011-es Zenés Zen Napokat, ahol a zen buddhista gyakorlók képzőművészeti kiállításait, valamint zenés, irodalmi és színházi előadásait tekinthették meg az érdeklődők a Weöres Sándor Színházban.

A szigetszentmiklósi dōjōt Myoken mester 2009. október 7-én avatta. Az eseményen részt vett Ryuten Paul Rosenblum roshi is. 

A dōjō Csepel, Dunaharaszti, Halásztelek, Lakihegy, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Taksony, Tököl és a Kis-Duna térség többi településének útkereső gyakorlói számára készült.

A Mokusho Zen Ház brassói dōjōja.

Elérhetőségek

Budapest | +36-70-386-20-02 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Debrecen | +36-20-976-35-74Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szigetszentmiklós | +36-70-382-72-64 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szombathely | +36-20-779-06-17 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bukarest | +40-726-328919 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Brassó | +40-729-290028 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Taisenji napirend

A Taisenji a mindennapi gyakorlás helye Budapesten Myoken mester vezetésével. Első alkalommal kérjük érkezzen legalább félórával korábban!

Zazen időpontok:
hétfő-péntek
06:00-08:00 | 18:30-20:00
szombaton:
08:30-10:30 | 
18:00-19:00

Cím: 1161 Budapest, Rákosi út 77.

Megközelíthető az Örs vezér teréről  a 244-es, a 144-es, a 174-es busszal, a Batthyány utcai megállónál leszállva, vagy a Bosnyák térről a 277-es busszal, a Rákosi útnál leszállva.

Monday the 21st. .